Klik hier voor een correcte weergave van fairytalesaddicted.

zaterdag, november 12

Boekenbeurs.

Bonjour! :D
Gisteren ben ik met mijn beste vriendin, S, en mijn zus, naar de boekenbeurs geweest.
Omdat het de laatste dag was, was er echt ongelooflijk veel volk!

Natuurlijk sta ik op de foto bij een paar schrijvers & heb ik ook een lijstje gemaakt met boeken die me leuk lijken om te lezen.
Tumblr_lujsrqr5lk1r1opp9o1_400_large
Dit jaar is de tweede keer dat ik naar de boekenbeurs ga.
Ik vind het geweldig om er rond te lopen en leuke boeken uit te zoeken, ook al koop ik ze meestal toch niet. Daarom zet ik de titels in mijn gsm & maak ik er een lijstje van.

Dit is mijn lijstje van boeken die er wel leuk uitzagen:Wanneer Nikki Slagerveldt verdwijnt, houdt het hele dorp bang de adem in. Haar verdwijning doet  immers terugdenken aan de zaak-Marie Merx, het meisje dat enkele maanden ervoor vermoord werd teruggevonden, zonder enig spoor van de dader.

Net nu is Bobs oudere broer naar een congres in Roemenië. Bob hoopt dat hij er niets mee te maken heeft, maar zeker is hij niet. Dat is niet zijn enige zorg. Zijn beperkte dieet maakt hem steeds zwakker en het groepswerk over vampiers brengt heel wat stress met zich mee. En dan is er nog Gabriëlla, het mysterieuze, nieuwe meisje in de klas…‘Heb je ooit al gedacht aan een carrière als fotomodel?’
Met die woorden wordt Polly op een dag op straat aangesproken. De woorden zetten haar aan het denken. Waarom zou ze het niet proberen?

Maar hoe zal haar dominante stiefvader Rob daarop reageren? Volgens zijn idiote regels mag ze niet eens korte topjes dragen, laat staan dat hij het goedvindt dat ze voor een camera staat. En hoe moet ze omgaan met opdringerige fotografen en de vervelende berichten die ze krijgt op Facebook? Gelukkig kan ze rekenen op de steun van haar vriend Lars. Tot ze tijdens een fotoshoot de knappe David ontmoet… Wat voor Polly begint als een uitdagende nieuwe hobby, zet haar hele leven op zijn kop. Is dat de prijs die ze wil betalen voor een modellencarrière?
 Na de scheiding van haar ouders brengt Friedl de weekends door bij haar vader. Het begint met cadeautjes en uitstapjes. Daarna zijn er de knuffels en strelingen... Friedl voelt aan dat er iets mis is. Maar haar papa zou toch niets doen wat niet mag? Hij zou haar toch geen pijn doen?

Als tiener draagt Friedl het misbruik nog altijd als een geheim met zich mee. Zeker Stef, haar vriend, mag het niet te weten komen. Maar telkens als hij haar aanraakt, voelt ze weer de handen van haar vader. Friedl wordt heen en weer geslingerd tussen haar eigen onzekerheid en schuldgevoelens. Tussen de angst dat haar geheim ontdekt wordt en de angst Stef te verliezen. Uiteindelijk vindt ze de moed om de emotionele chantage van       haar vader te doorbreken.


 

Vastenavond 1978. Zoals elk jaar komen er gekken langs in het huis van Frank. Nu hij vijftien is, wil hij er eindelijk een keer bij zijn. Hij heeft het allemaal gepland, van het wachten tot zijn zusje slaapt, tot het opengooien van de woonkamerdeur en zeggen dat hij wil deelnemen aan het feest. Deze keer laat hij zich niet wegsturen.

Maar wie zijn die Vastenavondgekken en wat doen ze? Waarom doet Mercedes zo geheimzinnig en waarom vertellen zijn ouders hem niets? De weg van zijn bed naar beneden is lang. Het geeft Frank de tijd om na te denken. Over zijn hoogst bijzondere vader, zijn excentrieke opa en het keldervolk van weleer. Of over Diederik, zijn broer die maar half is en die wegliep om nooit meer terug te komen. En over de grote schande, die als een deken over hun huis hangt en de wereld angstvallig buiten houdt.

Frank vindt een plek op de eerste rij, vanwaar hij zijn ouders kan zien en de mysterieuze gekken. Hij wacht er tot zijn ouders de gekken ontmaskeren. Of gaat het dit jaar andersom?
Waarom is niemand in haar familie normaal?! Gek wordt de zestienjarige Gwendolyn van haar strenge oma lady Arista, haar bemoeizuchtige tante Glenda en vooral haar arrogante nichtje Charlotte. Maar vooral van alle geheimen in haar eigenaardige familie...
Alles wordt anders als ze op een dag plotseling terechtkomt in het Londen van honderd jaar geleden. Wanneer ze gelukkig ook weer snel naar haar eigen tijd terugspringt, wordt duidelijk dat zijzelf het allergrootste geheim van de familie is.
Gwendolyn komt terecht in een wereld van tijdreizen, prachtige kostuums, een geheim genootschap, een machtige graaf en vooral ook... de knappe Gideon. En ze komt erachter dat het niet handig is om dwars door alle eeuwen heen ook nog verliefd te worden...


Als Manthe pas na elf jaar te horen krijgt dat haar ouders en haar zus vermoord werden door haar broer, kan ze het niet geloven. Hoe moet ze hiermee om? Kan ze dit ooit vertellen aan haar vriend Arne? Er is maar één vraag die door haar hoofd spookt. Waarom heeft Tibo het gedaan?
In haar herinneringen zoekt Manthe naar aanwijzingen, beelden van vroeger. Een map vol krantenknipsels en fotoalbums zijn het begin van haar tocht naar het verleden en naar haar broer. Ze wil antwoorden om haar eigen leven weer te kunnen opbouwen.
Gerda Van Erkel en de gevatte Manthe ontrafelen een kluwen van emoties en drijfveren. Een verrassend jeugdboek met een onverwacht, hoopvol einde. Over de breekbare verbondenheid van een familie, de kracht van liefde en een onmetelijk groot verdriet.

Hebben jullie al een van deze boeken gelezen? Zoja, wat vond je ervan?
& Zijn jullie naar de boekenbeurs geweest?
xx'

2 opmerkingen:

  1. Heeee, lieffiee ik heb de tag gepost.
    heb ik het goed gedaan ? x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb Straks doet het geen pijn meer van Dirk Bracke gelezen en dat is echt een goed boek ;D
    x

    BeantwoordenVerwijderen