Klik hier voor een correcte weergave van fairytalesaddicted.

dinsdag, juli 3

Who says you're not beautifull?

Tumblr_lg4a4awgzo1qeu7t9o1_500_largeBonjour. In dit postje wil ik het even gaan hebben over beauty. Schoonheid. Wie is mooi en wie niet? Wanneer is iemand 'mooi'? En wie bepaalt dat? Ik moet nu plotseling denken aan dat liedje van Clouseau: 'Het zit vanbinnen'. Ik haathaathaathaat die groep, maar ik moet toegeven dat de woorden van dat liedje wel een duidelijke betekenis hebben. Schoonheid zit vanbinnen.
'Beauty is not in the face; beauty is a light in the hart.' - Kahlik Gibran

We kunnen het niet ontkennen: iemand mag nog zo mooi vanbinnen zijn, we kijken eerst naar het uiterlijk. Ikzelf vind dat iemand pas écht mooi is, als die persoon 100 procent zichzelf is en dat ook uitstraalt. Want ja: schoonheid kan je uitstralen. Dat betekent dat, als je je mooi voelt, je dat ook bent. Wat ik ook mooi vind aan iemand, is als die persoon iets speciaals heeft. Iets uniek. Zoals een opvallende kleur ogen of een schattige glimlach.


Tumblr_lyiqkxvkpv1roq3ino1_500_large

En natuurlijk heeft iedereen wel zo van die dagen waarop je in de spiegel kijkt en denkt: Waarom zie ik er zo uit? Waarom niet als 'datenemeisjedatvolgensjouveelmooieris'? Probeer je dan te focussen op je goede kant, er zijn zonder twijfel dingen aan jezelf die je wél mooi vind, zelfs op dagen dat je helemaal niet goed in je vel zit. Vind je van jezelf dat je erg mooie ogen hebt? Zorg er dan voor dat andere mensen dat ook inzien. Er is helemaal niks mis met een beetje mascara om je ogen extra te laten opvallen! Oh en vermijd felle lichten. Je weet wel, van die ultrafelle lichten die je vind boven spiegels in hotels, waar iedereen er slaperig en mottig door uitziet.

Tumblr_lyxoee44ma1r48oe3o1_500_large

Dus wanneer je nog eens in de spiegel kijkt en het gevoel hebt dat je helemaal niets waard bent, luister dan naar 'Who says' of 'Just the way you are', vergeet al je zorgen, en smile.
Because you're amazing, just the way you are.

liefs